2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

#wordless wednesday 2




Today my sister balik dari matrik.. huhu.. nak tengok movie ngan dia la.. lalalalala....

Meaningful Birthday Giveaway By Yaya.




Antara hadiah yang menarik: gelang pandora, shawl, topup, bookmark, bloglist, novel,inner neck dan lain-lain lagi..

nak join.. just click the banner..



perhatian untuk peserta SURPRISE GIVEAWAY BY MISS1826...


Assalamualaikum..

perhatian kepada semua peserta, disebabkan GA kurang mendapat sambutan.. kemungkinan hadiah akan dikurangkan..

Top referral: seorang sahaja
random: 4 orang sahaja..

dan tarikh tamat GA mungkin akan dipercepatkan.. (belum ditentukan lagi.. maybe awal seminggu )

anyone yang belum join lagi tu.. boleh click banner di bawah..


terima kasih untuk peserta yang memeriahkan lagi GA saya!!



Review Blog bersama Fara (PART1)

click banner to join.

syarat yang sangat simple:

1. Follow blog huda.
2. Buat satu entry yang sangat simple, kemudian letakkan banner di atas dalam entry korang dan backlink - kan ke entry segmen ini.
3. Letakkan URL entry korang diruangan comment entry di blog huda sahaja .

5 peserta terpantas.
5 peserta terakhir.
akan di review nanti.

Tarikh tamat segmen ni pada 
28 Jan 2014, pada jam 10 malam.


1st ANNIVERSARY GIVEAWAY BY JANAHAZANA.BLOGSPOT.COM


Assalamalaikum.. jom join..


click banner to join..

Admin teringin sangat nak hadiah tasbih digital tu.. hope ada luck ye..

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



1,2,3... Malunya !!!




Assalamualaikum...

hoho... tengok tajuk tu mesti tertanya-tanya apa bende la yang memalukan sangat tu.. 

Sebenarnya nak mengimbau kenangan lama ni.. ( ceh.. ayat tak boleh blah..)

Tadi tengah sembang dengan my lovely mom and tiba-tiba terkeluar cerita yang lawak terjadi masa aku sekolah rendah dulu.. You know what??? my mom gelak tak henti-henti dengar crita aku ni..

ok.. cukup dengan muqadimah tu.. so, jom dengar cerita ni.. serius aku malu gila dan akan gelak sorang-sorang bila teringat balik...

1. Pengalaman memalukan jatuh depan orang ramai..

Time tu nak ambil hadiah untuk anugerah kecemerlangan dekat sekolah.. biasa le bila dah nervous gila-gila.. tambahan pula dapat 6A. Kena naik dulu pastu baru budak 5A, 4A dan seterusnya.

So, nevous punya pasal, jalan pun dah tak betul, Dan.... *gedebuk.. jatuh depan semua orang.. haha...

tak boleh digambarkan perasaan time tu.. malu yang amat...

and you know what?? my sir said: eh.. kau mabuk ke ape??? 

hahaha.. gila.. sampaikan sir aku tu gelak kat aku.. memang lepas tu jalan kena kontrol la kan.. 

2. tak sedar pakai selipar masa nak pi sekolah..

Aku dulu nak pi sekolah kena kayuh basikal.. sekolah dekat ja.. dalam kampung...

So, time tu aku darjah 6. So, akak aku dah masuk asrama. Aku kena la kayuh basikal sorang2 pi sekolah.. ok, aku mengaku, takut juga pi sekolah sorang-sorang tambah kena lalu depan rumah yang ada pokok buluh yang aku kategorikan sebagai rumah berhantu.. hohoho...

ok, sambung balik... Masa keluar rumah tu aku tak perasan yang aku pakai kasut selipar.. and masa dh separuh jalan aku kayuh basikal baru aku sedar yang aku pakai selipar.. haha..

Dah la berhenti depan "rumah hantu" tu.. huhuhu.. scary oi... so... patah balik pi rumah and tukar kasut tanpa disedari oleh mak aku.. haha.. takut satgi kena gelak...

Then, aku pun kayuh dengan lajunya mengalahkan mat rempit haha.. sebab takut lewat nak ke sekolah.. nasib baik sempat sampai sekolah...

3. Rantai basikal terputus depan "rumah hantu"

ok.. ni cerita lawak plus seram.. haha..

time tu tengah kayuh basikal nak balik rumah dan lalu depan rumah tu...

time tu angin tiba-tiba kuat dan basikal aku jadi pelahan.. (ni teori fizik.. haha..)

so, dengan sekuat hati aku kayuh then... rantai basikal terputus... huhu.. depan "rumah hantu" tu plak dah.. haish... 

dengan takut pnya pasal so, aku terpaksa tolak basikal aku ngan kaki dan cepat-cepat blah sebelum ada orang perasan.. huhu...

and.. now,  "rumah hantu tu pun dah tak ade.. dah kena roboh... so, dah tak takut jalan depan rumah tu...

Bila aku teringat kisah aku di zaman kanak-kanak.. automatik aku akan tergelak sorang-sorang sebab banyak kisah yang lucu dan kadang-kadang ada kisah yang menyedihkan hati aku...

So, for those yang baca cerita ni.. I really thanks to you for spending your time here... terima kasih.. thank you... kamsahamnida.. 

bye2...


MAAF PENGGUNAAN KATA "AKU" UNTUK BLOGGER YANG LEBIH DEWASA DARI SAYA YE..



Purse


ini tempahan dari kakak saye..

ada lagi satu kain tak potong lagi..


bahan-bahan yang diperlukan:


1) span
2) kain ( tak kisah kain ape pun x pe..)
3) zip
4) gunting
5) button
6) ribbon

dan yang paling penting kena pandai guna mesin jahit.. 

huhu..

thanks for reading.. jom join GA saye yang masih berlangsung hingga 28 Februari ni...

click banner to join.



Rahsia disebalik hari...




Assalamualaikum..

Malam ni admin nak kongsi tentang rahsia disebalik hari..

My mom selalu marah saya bila saya kerat kuku pada hari Selasa... even dia sendiri tak potong baju bila hari selasa.. so, admin tertanya-tanya apa rahsia disebalik hari selasa..

rupa-rupanya setiap hari ada rahsia disebaliknya kan..

jom tengok..

Jumaat
- penghulu segala hari...
-Dikatakan juga Hari Jumat adalah hari yang baik untuk mengadakan perhubungan dan pernikahan.

Sabtu

-Hari Sabtu adalah di namakan sebagai hari tipu daya, kerana pada hari itu orang-orang kafir Quraish telah mengadakan tipu daya pada perjanjian Darrun Nadwah.

Ahad

-Hari Ahad adalah hari yang baik untuk bertanam dan membuat binaan, kerana pada hari Ahad Allah memulakan menciptakan dunia dan membangunnya.

Isnin

- Hari lahirnya Nabi Muhammad S.A.W..-Hari Isnin adalah hari yang baik untuk musafir dan untuk berniaga, kerana bahawasanya pada hari Isnin Nabi Syith telah musafir dalam urusan perniagaan dan beliau banyak mendapatkan keuntungan dari perniagaannya.

Selasa

-Hari Selasa adalah hari berdarah, kerana pada hari itu, bermulanya Siti Hawa berhaid, dan pada hari itu pula mula-mula terjadinya pembunuhan anak Nabi Adam iaitu Qabil membunuh Habil.

Rabu

-Hari Rabu adalah hari kebinasaan yang berkekalan, kerana pada hari itu Allah SWT menenggelamkan Fir’aun bersama kaumnya. Kaum Samud dan kaum ‘Ad yang mereka itu adalah kaum Nabi Saleh, juga di binasakan oleh Allah pada hari Rabu.

Khamis

-Hari Khamis adalah hari yang baik untuk menuntut sekalian hajat, kerana bahawasanya Nabi Ibrahim AS pergi ke istana raja Mesir, maka raja Mesir menunaikan hajatnya dan mengembalikan isterinya Siti Sarah.



So, hope boleh dapat serba sedikit info dari post ni...

semoga hari-hari korang dilimpahi rahmat oleh Allah S.W.T

SubhanaAllah, Alhamdullilah, Lailahailallah.. Allahuakbar...

Terima Kasih kerana membaca..

MARKAH DAN GRED UNTUK SPM 2013


Assalamualaikum..

Tadi buka facebook ada ternampak pasal benda ni.. thanks saudara Hafiz Zawawi for sharing this information...


*click untuk tumbesaran..

so.... huhu.. Admin rase berdebar la pulak bila tgk gred untuk SPM ni..


Markah untuk gred A- addmath adaah 58.. wow... dan A+ adalah 78.. hope can I can achieve my target... sbb sebelum ni Admin tak pernah lagi dapat markah addmath below 58 marks... 

dan yang paling tinggi markah untuk gred A+ Pend. Islam... sebab 93 baru A+... huhu...

So, the conclusion is.. whatever the result that you will get for your SPM.. I hope that you can accept it..


2nd Giveaway by Nina



click banner to join..

tag:

│ 
│ 
│ 
│ 
│ 
│ 
│ 
│ 
│ 
│ 



belum join GA miss1826?? jom click banner di bawah..





teringin nak buat review untuk follower yg ke 1826


sila abaikan gambar di atas.. the baby is sooo cute...

Assalamualaikum..

Cer tengok kat bilangan follower tu.. baru 159 follower.. bilelah nak sampai 1000 follower kan..

btw.. Nadia teringin la nak buat review untuk follower yang ke 1826.. haha.. even my blog name is 1826.. so, Follower yang ke 1826 tu Nadia akan buat blog review untuk dia.. tapi mesti lambat lagi kan.. sebab follower kat blog ni baru 100 and above.. tak sampai 1000 lagi..

so... jom la follow blog nadia sampai follower mencecah 1826 follower ye..

anyone yang belum join GA Nadia jom join.. just click the banner...





January Giveaway by Vidolaaa


Assalamualaikum dan Hai..


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 5 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslima Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Felt brooch | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl



Link instagram : miss1826

Link share page NFH Boutique Gallery

Link share gambar AHR Boutique :  

Link promote instagram Bloom Closet : 

Link review Colourfull Shop Shop : tiada

Link share gambar INI : 

Senaraikan 5 hadiah yang diingini : 
1) Infinity Bracelet
2) Peplum Blouse
3) Jubah Dress
4) Dress/Blouse
5) Maxi Dress 

Segmen Nakahime Bloglist Until 2015



click banner to join..

my picture:



Fangirls Giveaway


click banner to join..

I'm a directioner..

Pencarian Bloglist by Fiona Ellallynx

Assalamualaikum dan Hi !!


Jom join segmen pencarian blogslist by Fiona Ellalynx ni.. klik banner untuk join..

Nama diberi Nurul Nadia. But lebih gemar mengggunakan nama Dia Nadia di media sosial..
 Lepasan SPM.. now waiting for my result.. Hope can get better result than my SPM's trial result..
 Seorang yang garang but berhati lembut..
 impian : ingin mencapai cita-cita dan dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM..





Super Special Giveaway by Alya Yaya


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL DAPAT PILIH 10 HADIAH !
*Kalau lebih 150 orang join dapat pilih 13 hadiah
SEMUA PESERTA DAPAT HADIAH !

Antara hadiah yang ada : Dress | Tudung | Jam | Cash | Shawl | Pashmina | Cathy CHoo | Magic Cream | Cap style Siti Nurhaliza | Keychain | Couple pillow | Bag | Seluar Palazzo dan banyak lagi !

Link share fanpage :
 https://www.facebook.com/ZnCl26/posts/651200824923187?stream_ref=10
https://www.facebook.com/ZnCl26/posts/651200808256522?stream_ref=10

Nama penuh kat Whohaaa! : NURUL NADIA BINTI ABDUL HALIM

Senaraikan 13 hadiah yang diingini :
1. Gelang - Abbybiha [
2. Tasbih Digital - Atienz Online Shop
3.  Korean Style Bag - MAI's Beauty House
4. Cathy Doll Compact Powder + Cathy Doll Petit Tint Orangi Orange - HS Beauty Product 
5. Peplum Polka dot - JOM Singgah Shoppe
6. Jam RM80 - GNI Collection
7. Fishtail dress - Elyynaa Shoppe 
8. Pink Teddy Bear - Kellers' Collection
9. Cash RM50 - Kellers' Collection
10. Blouse - QissQass Collection
11. Dress - Rainbow Boutique Online
12. Baju RM49 - Korean Daily Dress
13. Earphone - Anadiera





Daya The Sixth's Giveaway




Assalamualaikum sahabat (:

Mari meriahkan Giveaway pertama Daya hehe


<< Klik banner untuk join >>

Salam Maulidur Rasul


Assalamualaikum..


Salam Maulidur Rasul untuk para muslimin serta muslimat di seluruh dunia.. 

Dulu kalau time admin duduk kat asrama selalu pi perarakan sempena maulidur Rasul.. sambil berarak kita berzikir kepada Junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W..

Rindu sangat nak balik smula zaman persekolahan dulu..

Ape pun.. Jangan hanya kita ingatkan Nabi Muhammad pada satu hari ja.. kita hendaklah sentiasa berzikir keatas Baginda dalam kehidupan harian kita ye..





update untuk top referral untuk SURPRISE GIVEAWAY BY MISS 1826

UPDATED 13 JAN 2014

Assalamualaikum..

Alhamdullilah setakat ni ada 2 top referral yang admin tengok..

*klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas..



tapi yang ni belum pemenangnye lagi tau.. admin tengah mencari 2 top referral untuk GA ni.. admin saje updated untuk bagi semangat kat korang untuk jadi top referral untuk GA ni.. so korang yang belum join or yang telah join tu... promote la GA ni kat yang lain.. boleh menang bracelet dan beg kat bawah ni.. beg tu admin buat sendiri tau... tak sabar nak bagi hadiah kat korang ni..



BELUM JOIN??? JUST CLICK BANNER KAT BAWAH NI..




Asasi, Matrik or Diploma???





Assalamualaikum.. entry ni khas untuk pelajar lepasan SPM.. same as me..

      Bila dah habis SPM mesti semua tertanya-tanya kemana hala tuju masing-masing. Acctually my sister yang sekarang ni dah masuk sem 2 kat matrik suggest kat admin kalau dapat asasi or matrik.. lebih baik pi asasi sebab dia kata matrik ni kena struggle banyak sikit.. but most of student yang nak masuk USM kena pi matrik dulu sebab pihak USM hanya ambil pelajar matrik.. no asasi in there..


ASASI..

Asasi ni boleh tahan susah la juga.. tapi better dari Matrik sebab lepas asasi kita boleh terus masuk Universiti yang kita masuk asasi tu.. But nak masuk Asasi of course la korang kena dapat result gempak punya.. 8A and above konfem asasi akan ambil korang..

Aku : mampukah nak dapat result yang gempak macam tu???

My sister: jangan risaulah.. hang kan pandai dari aku.. dapat 8A trial... mesti result elok punya..

Aku: trial lain.. SPM lain.. haha..


MATRIKULASI..

Matrik ni ada 2 jenis

- Program Matrikulasi Satu Tahun (PST)
 Program Matrikulasi Satu Tahun (PST) yang dilaksanakan dalam dua (2) semester bagi Jurusan Sains (Aliran Sains dan Aliran Teknikal) dan Jurusan Perakaunan. 

- Program Matrikulasi Dua Tahun (PDT)

Program Matrikulasi Dua Tahun (PDT) yang dilaksanakan dalam empat (4) semester bagi Jurusan Sains
(Aliran Sains sahaja) . Jurusan Perakaunan dan Aliran Teknikal tidak terlibat.

my sister dapat PST.. so, dia hanya belajar 2 sem saja.. untuk aliran sains..

Aliran sains ada 3 modul.
Modul 1 - math, bio, fizik, kimia,
Modul 2- math, kimia, fizik, IT
Modul 3- math, kimia, bio, IT

Aliran akaun- math akaun, ekonomi, perakaunan, pengurusan perniagaan 

Aliran teknikal- Matematik Sains, Kimia Kejuruteraan, Fizik
Kejuruteraan, Pengajian Kejuruteraan  (Mekanikal/ Awam/ Elektrik & Elektronik)


Yang diatas adalah subjek teras.. 

kalau subjek wajib adalah:
-Bahasa Inggeris
-Pendidikan Islam / Moral
-Kemahiran Dinamika
-Kokurikulum

so.. kalau admin mesti kena ambil aliran sains modul 2 sebab admin study sains
komputer kat sekolah dulu.. 

DIPLOMA..

diploma ni kalau admin nak cerita sampai besok pagi pun tak habis sebab banyak
course yang ada..
Tempoh kita belajar 3 tahun.. ramai yang kata diploma ni lambat and bila campur
Ijazah boleh sampai 5 tahun kita study.. lambat kan..
Kalau ambil Asasi or Matrik boleh cepat sikit maybe 3 or 4 years kita dah boleh
habis Ijazah dah..
Diploma ni semua Universiti ada.. so jangan risau. Pilih ja U mana yang korang
nak pi..

so, setakat ni faham tak??? kalau ada sebarang pertanyaan sila komen kat admin..
maybe admin boleh jawab.. kalau tak boleh kena tanya mr.google la ye..

Hope you can receive a little info from me.. thank you for reading..

belum join GA admin.. jom klik banner kat bawah ni..









Jangan Sebarkan Surat Berantai...


Assalamualaikum..

Hah, sapa pernah dengar istilah surat berantai??? Surat berantai ni kerap disebarkan di media sosial dan yang paling banyak admin tengok adalah dekat fb.. betul tak??? kekadang marah juga dekat sesiapa yang sebarkan surat berantai ni...



gambar hiasan. Jangan percaya k..

CONTOH SURAT BERANTAI YANG ADMIN PERNAH JUMPA:

SURAT DARI ARAB SAUDI


(WASIAT UNTUK UMAT ISLAM SELURUH DUNIA)
           
           
Assalamualaikum.       
           
Ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad S.A.W. iaitu Sheikh Ahmad  (Saudi Arabia)
           
Pada suatu malam ketika hamba membaca Al-Quran di makam Rasulullah S.A.W. selepas membaca lalu hamba tertidur dalam tidur hamba bermimpi di datangi Rasulullah S.A.W. lalu bersabda kepada hamba dalam 60,000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun matinya dalam keadaan yang beriman.
           
a) Isteri tidak mendengar suami     
b) Orang kaya tidak lagi bertimbang rasa kepada orang miskin
c) Orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan. 
           
           
Oleh itu wahai Sheikh Ahmad hendaklah kamu menyebarkan kepada orang Islam yakni supaya membuat kebajikan kerana hari penghabisan (Qiamat) akan tiba di masa bintang terbit dari langit.  Sesudah itu pintu matahari akan turun di atas kepala.
           
Pesanan Hamba ini       
           
a) BERSELAWATLAH kepada junjungan Nabi kita Muhammad S.A.W.
b) BERTAUBATLAH Dengan segera sementara pintu taubat masih terbuka.
c) BERSEMBAHYANGLAH Kamu sebelum kamu disembahyangkan
d) BERZAKATLAH Jangan tinggalkan   
e) JANGAN MENDERHAKA KEPADA KEDUA IBU BAPA Hormatilah mereka.
f) MENUNAIKAN FARDU HAJI Bila berkemampuan. 
           
           
UNTUK MAKLUMAT       
           
1) Seorang saudagar dari Bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain.  Dia kemudiannya dianugerahi oleh Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.  Seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak mengindahkannya dan menganggap wasiat ini palsu.  Maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.
2) Tan Sri Ghazali Jawi, Bekas Menteri Besar Perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak sebanyak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau tidak menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan terus mengirimkannya kepada orang lain dan selang beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menjadi Menteri Kabinet Perdana Menteri.
           
           
           
           
3. Pada tahun 1977 Tun Dato' Mustafa bekas Ketua Menteri Sabah menerima surat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantar kepada orang lain maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah pertama dari loteri Kebajikan Masyarakat Timur.
           
4. Zulfikar Ali Bhuto telah menerima wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya dan menganggap palsu lalu dibuangkan kedalam tong sampah.  Seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

5. Di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak.  Lalu beliau membuat cetakan sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut.  Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadis yang berakhlak mulia sepertimana yang dituntut oleh Islam.  Baginya  anugerah Allah ini paling agung dan tidak ada bandingnya.

6. Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima wasiat ini dari orang yang tidak dikenali lalu beliau tidak mengindahkannya.  Beliau mengatakan yang ianya bohong belaka dan sengaja diada-adakan untuk menakut-nakutkan orang yang membacanya.  Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit yang ganjil dan penderitaannya amat menyedihkan.  Setelah 3 minggu mendapat rawatan rapi di hospital, penyakitnya masih disimpannya lalu menyuruh sepupunya mencetak 20 salinan dan diedarkan kepada orang lain.  Seminggu kemudian barulah beliau sembuh sehingga sekarang.

  Banyak lagi contoh-contoh orang menerima wasiat ini dan tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikannya kepada orang lain di mana mereka mendapat malapetaka.  Setelah  kejadian yang menggembirakan dan menakutkan ini, anda jangan lupa mencetak 20 salinan wasiat ini dan disebarkan kepada orang lain dalam masa 90 jam dari masa anda menerima wasiat ini anda akan memperolehi sesuatu dari ALLAH YANG MAHA ESA.

Pernah lihat sebelum ni??

Dah baca?? Apa respon korang??? Bagi admin sesiapa yang sebarkan surat ni memang tak tahu hukum hakam sebarkan benda ni.. boleh jadi syirik tau tak sebab percaya surat ni boleh bagi rezeki kat korang.. Actually bukan surat ni tapi Allah S.W.T yang memberikan rezeki serta menentukan hidup dan mati kita..

Ingat tu.. Admin selalu tegur orang yang hantar surat ni kat fb.. so, korang pun kalau terjumpa sesiapa yang sebarkan benda yang karut ni silalah tegur diorang k..

kalau nak tahu lebih lanjut boleh kunjungi blog IMAM MUDA ASYRAF ye.. ada kupasan tentang isu ni kat blog tu..


jom join GA first admin, klik banner kat bawah..







one side love..



Why am I so afraid to lose you when you are not even mine..


Semua mesti pernah alami one side love ni kan.. Bila kita suka kat someone then kita tak tau orang tu suka kat kite atau tidak..

Same with me.. It's really hurt when I keep that feeling in my heart..

But ego aku ni tinggi sangat sampai aku sanggup tipu perasaan aku sendiri..

sangat sakit tapi aku masih ada Allah yang sanggup dengar doa hambaNya.. and the important thing is, never cry because of a guy..

THE END


sapa yang tak join my first GA jom join.. just click banner kat bawah ni..

http://missnadia26.blogspot.com/2013/12/surprise-giveaway-by-miss1826.html







A Good Ship..



Live is like an ocean..

sometimes it calm...

sometimes it turbulent..

but friends..

can be a good ship..

to protect us..

So, friends.. 

I want you to know...

that I am grateful ..

to have you as a friend...






by MISS 1826


#new handmade handbag by MISS1826


assalamualaikum..

here some new handmade product by me..

salah satu beg ni mungkin hadiah untuk Giveaway MISS1826..



click banner to join..






Pencarian Bloglist Fourteen.


Assalamualaikum.. tengah blogwalking tetiba nampak ada pencarian bloglist by adik Eera L'Feera ni..

dan semua yang join dapat masuk bloglist adik L ni tau..



just click banner untuk join k..

so.. korang ape lagi.. syarat nye mudah seperti a,b,c dan 1,2,3 je..